garage hoeks

Als jouw uitlaat niet goed is schaf dan snel een db killer aan

Tegenwoordig hoor je vaak luide motoren. Die hebben een verhoogde kans op een bekeuring omdat je uitlaat maar een aantal decibel mag produceren. De motoren worden geleverd met een standaard uitlaat maar vele veranderen deze uitlaat zodat het harder, mooier en zwaarder klinkt.

 

Wat is een decibel killer?

Een decibel killer, oftewel een db killer, is een metalen monding aan het einde van je uitlaat bevestigd word. Als deze er op zit is er een demping van het geluid. Als je deze niet hebt is het geluid dus harder. Dus als jij een decibel killer hebt klinkt je uitlaat zoals het hoort. Zorg wel dat je er een hebt die is goedgekeurd. Ben jij op zoek naar een db killer? Motorcycles United is het bedrijf achter Caferacerwebshop. Ze zijn verschillende sleutelaars die graag met jou meedenken. Dus heb jij een vraag, stel het gerust! Ze maken jouw producten op maat.

 

Welke db killer is het beste?

Je hebt verschillende soorten decibel killers. Welke maat jij nodig hebt ligt natuurlijk helemaal aan de grootte van jouw uitlaat. De lengte kun je eventueel zelf nog inkorten door te zagen/slijpen maar de diameter niet. Let hier dus goed op als jij een db killer besteld! Wel moet je er voor zorgen dat jouw uitlaat of db killer goedgekeurd is. Dit kun jij zien aan het E-keurmerk. Je kunt een db killer van Caferacerwebshop.com kopen. Ze hebben verschillende soorten en maten. Van een db killer 35 mm tot een db killer 51 mm en nog veel meer!

 

Eenvoudig te installeren

Decibel killers zijn eenvoudig te installeren, dus ook voor de niet zo handige man is dus een perfect iets om zelf te monteren! Mocht je een keer willen touren met een luidere uitlaat kun je deze net zo makkelijk ook weer demonteren.  
Echter vind de politie dit niet zo fijn. In dit geval kun je een boete tot €400,- oplopen en een WOK-melding krijgen.

 

In andere landen rijden

Ben je van plan om met je motor naar het buitenland te gaan? Of rij je regelmatig de grens over naar België of Duitsland? Controleer dan ook de wetgeving daar. In Duitsland sta je bijvoorbeeld binnen de kortste keren langs de kant als je maar een paar decibel te hard produceert. Ze zijn hier erg strikt op. Ook in Nederland gaan ze hier steeds beter op letten. Dus het slimste is als jij gewoon een db killer op je uitlaat zet zodat je nergens het risico loopt op boetes.

 

Waarom het geluid van de uitlaat de motorbeleving zo mooi maakt

Elke motorrijder haalt zijn rijbewijs omdat hij/zij de beleving van de motor wil voelen en horen. De wind die om je heen vliegt, het geluid wanneer je optrekt. Elke motorrijder houdt daar van. Helaas kun je deze beleving niet altijd krijgen doordat jij je decibellen moet aanpassen. Maar ook zonder een hard geluid kun jij nog genieten van het motorrijden!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *