garage hoeks

Wat kost een auto eigenlijk?

Wanneer je een auto koopt kan je veel geld kwijt zijn. Je kan maandelijks een bedrag aflossen, maar je kan ook in een keer betalen. Natuurlijk zijn er ook opties om te leasen, wat je wellicht direct in je portemonnee voelt. De aanschaf van je auto is niet het enige. In dit artikel lopen we wat punten door die ook van belang zijn voor de kosten van je auto.

 

Maandelijkse kosten

Wat je maandelijks kwijt bent hangt volledig af van de auto zelf en hoeveel je ermee rijdt. Bij leasecontracten kunnen er afspraken worden gemaakt over het aantal kilometers dat je maximaal mag rijden, anders gaan de kosten omhoog. Verder moet je denken aan wegenbelasting, garagekosten en de autoverzekering. Hier gaan we wat verder op in.

 

Autoverzekering

Hoeveel een autoverzekering per maand kost hang af van je verzekeraar. Het is dus goed om een goede zorgverzekering uit te kiezen. Het is goed om te vergelijken en verschillende opties af te wegen. Op die manier vind je het de beste match voor jou, je auto en je portemonnee. 

 

Belasting

De wegenbelasting hang ook weer af van je auto. De prijs hangt het meest af van hoe milieuvervuilend je auto is. Grote auto’s stoten over het algemeen meer uit en daarvoor betaal je dus ook meer wegenbelasting.

 

Onderhoud

Uiteraard moet je auto ook eens in de tijd naar de garage. Hier moet hij gecontroleerd worden op verschillende zaken. Deze controle kost geld, de prijs hang weer af van de soort auto. Hetgeen dat gemaakt moet worden zijn natuurlijk ook kosten. Dit hangt dus weer af of er iets stuk is ja of nee.

 

Op de website van Allianzdirect vind je meer informatie over de autoverzekering in het specifiek. Mocht je daar nog vragen over hebben kun je altijd contact met ze opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *